top of page
email 2.png
instagram 2.png
IXArchitects_Alyssa van Heyst Fotografie_11.jpg

Ontmoet ons team

Wij zijn IX Architects

Wij zijn IX Architects, een architectenbureau met een verfrissende visie op hedendaagse ontwerpopgaves. Wij werken aan high-end projecten op verschillende schaalniveaus, van ontwerp tot (turn-key) realisatie.

2

VISIE

Wij zijn IX Architects, een architectenbureau opgericht door Cheyenne Hensgens en Daan Verhoeven gevestigd in de Bink 36 in Den Haag. Met een klein team werken aan een grote verscheidenheid aan projecten op verschillende schaalniveaus. Als bureau geloven wij in "FAIR ACHITECTURE" waarmee we doelen op een eerlijke en unieke benadering van elk project. Hierbij kan gedacht worden aan het gebruik van eerlijke en natuurlijke materialen, aandacht voor duurzaamheid en natuur- inclusiviteit en doordachte conceptuele architectuur.

Voor onze particulieren en commerciële opdrachtgevers zoeken wij altijd naar een prikkelende esthetiek gecombineerd met een slimme functionaliteit. Wij geloven in ‘pure’ architectuur, waarin unieke concepten en natuurlijke materialen onze projecten een eigen, tijdloze en high-end uitstraling geven. Wij benaderen elk project als een unieke opgave met haar eigen randvoorwaarden en uitdagingen.  Door middel van een methodisch ontwerpproces en begeleiding tijdens de bouw kan een hoogwaardig resultaat gegarandeerd worden.

Werkende met onze opdrachtgevers is het onze verantwoordelijkheid om niet alleen te luisteren, maar om te horen wat er niet wordt gezegd en te zien wat er niet wordt getoond. Zo gaan we een stap verder dan verwacht en creëren we extra waarde in onze projecten.


 

3
IXArchitects_Alyssa van Heyst Fotografie_28.jpg
4

ONTWERPPROCES

Ons ontwerpproces bestaat uit drie stappen waarbij we van de eerste schets werken naar een gedetailleerd plan. Elke fase heeft hierbij z'n eigen waarde. Door tijdens het ontwerpproces gebruik te maken van de nieuwste visualisatie software kunnen wij onze opdrachtgevers een goed inzicht geven in het uiteindelijke resultaat.  In ons netwerk hebben wij partners waarmee wij het van begin tot het eind realiseren. Wij kunnen onze opdrachtgevers volledig ontzorgen waarbij het project "Turn Key" opgeleverd wordt.

Ontwerpproces

1. Kennismaking
2. Schetsontwerp
3. Voorlopig Ontwerp
4. Definitief Ontwerp

Uitvoering
5. Voorbereiding 
6. Begeleiding

5
IXArchitects_Alyssa van Heyst Fotografie_14.jpg
6
7
All Projects

VOLLEDIGE ONTZORGING

Wij kunnen projecten begeleiden vanaf het eerste idee tot aan de realisatie. In ons netwerk hebben wij verschillende betrouwbare partners (aannemers, interieurbouwers e.d.) waarmee wij jullie project kunnen realiseren. Door betrokken te blijven tot en met de oplevering kunnen de oorspronkelijke ideeën en bijbehorende hoogwaardig uitvoering daadwerkelijk realiteit worden. Een bijkomend voordeel is dat het budget al in een vroeg stadium, gedurende het ontwerptraject, getoetst kan worden in de markt.

IXArchitects_Alyssa van Heyst Fotografie_43.jpg
8

Op zoek naar een architect voor een interieurontwerp, verbouwing, uitbouw of nieuwbouw?

Maak vrijblijvend een afspraak

  • Samen bespreken we de mogelijkheden

  • Eerste idee over de bouwkosten

  • Maken we een persoonlijk stappenplan

9
bottom of page